Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Κέικ με σοκολατένια γέμιση


Υλικά:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σκόνη κακάο άγλυκη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι ...


1 φλιτζάνη ζάχαρη
1 βανίλια
½ κούπα γάλα
½ κούπα φυτικό λάδι
2 αυγά
Για τη γέμιση
1 κούπα κρέμα γάλακτος
250 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, την βανίλια, το μπέικιν και το αλάτι.
Προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά και το λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 30 – 40 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και προσθέτοντας την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Αν το μίγμα είναι πολύ ρευστό το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Συναρμολογούμε το κέικ βάζοντας το 1/3 της γέμισης στο κάτω κομμάτι, καλύπτουμε με το δεύτερο, στρώνουμε ακόμα 1/3 γέμισης και με την υπόλοιπη γέμιση καλύπτουμε το κέικ γύρω γύρω.


http://ikypros.com/?p=43807#sthash.wBdo0dGl.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: